Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuws uit Frankfurt

Vorige week vond in Frankfurt de verlichtingsbeurs Light+Building plaats. Vooraf werd gespeculeerd of het de moeite waard zou zijn, wegens de vele afmeldingen van vooral de grote merken. Wij zijn met twee lichtontwerpers afgereisd en hebben absoluut geen spijt! Ben jij dit jaar wel thuis gebleven? Wij delen graag onze hoogtepunten…

sfeerverslag Light+Building Frankfurt 2022

Van binnen naar buiten 

Recentelijk hebben we bij Dutch Light een idee uitgewerkt om bij de entree van een luxe penthouse een lichtlijn met enkele spots te combineren. Kreon doet iets dergelijks met het ‘Kagi’ systeem, echter deze opstelling is niet in de buitenlucht te gebruiken. Ons concept bestaat uit een led profiel met kabelgoot en een maatwerk montagevoet voor het plaatsen van de spots.


Waar lopen we als eerst tegenaan als we hal 3.0 binnenstappen? Een IP65 lichtlijn van Simes in een speciaal profiel waardoor er verschillende types spots direct overheen geplaatst kunnen worden. Great Minds Think Alike! Naast het ‘IP System’ waren we ook erg te spreken over de ‘flower’ en de decoratieve ‘Feeling applique’ van Simes. Je ziet echt dat de trends van binnen nu ook naar buiten doorgezet worden. Leuke ontwikkelingen!

Wel degelijk verrassend

Wie had verwacht dat de degelijke productenlijn van Bega ons nog zo zou kunnen verrassen? Toch doet de Duitse fabrikant dat dit jaar met de introductie van een nieuwe serie wandlampen. Een klassieke buitenkant met een vriendelijke en speelse druppelvorm in het interieur. Beschikbaar in rond of vierkant, in goud of natuurlijk Bega-grafiet.

Inimini Nano Tini

Als we een krachtige kleine spot nodig hadden, keken we altijd al bij DGA; en dan met name bij de TINI en de TONO reeks. Dit jaar moeten we wel echt goed kijken, de tini is nog kleiner geworden en nog altijd krachtig en zeer bruikbaar. De Nano Tini is maar 9mm in diameter en heeft met 1W of 2W voldoende licht om een verschil te maken. De verschillende kleur- en montage-opties zorgen dat we hem goed kunnen verwerken in een project.

Ontdekking

We laten ons graag verrassen door nieuwe en opkomende spelers op de verlichtingsmarkt. Deze editie waren we positief verrast door de producten van Si. Een merk uit Israël met heel bruikbare architecturale verlichting. Onder meer de buisvormige track kan een leuke aanvulling zijn op ons assortiment.

Wannahaves

Het rondlopen op een designbeurs zorgt altijd voor een zeker mate van hebberigheid. Als we één armatuur mogen kiezen om mee naar huis te nemen dan is het waarschijnlijk de nieuwe tafelversie van de Graypants Chrona. Voor dit tafelmodel is het pure messing gecoat, zodat het originele uiterlijk behouden blijft na verloop van tijd. Op de voorzijde een klein detail met het Graypants merkteken en op de achterzijde een kleine handdimmer. Echt een wannahave!