Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Heineken Experience

Opdrachtgever

Heineken

Omschrijving

De Heineken Experience in Amsterdam heeft in 2022 een grote metamorfose ondergaan. Wanden zijn doorgebroken, ruimtes anders met elkaar verbonden. De bezoekers lopen nu direct naar binnen onder - en zelfs dóór - de oude brouwketels, richting het binnenplein. Vanuit hier begin je aan de tour of bezoek je direct de vernieuwde Heineken brand store. De begane grond van de historische brouwerij oogt mede door de nieuwe verlichting ruim en fris. Met natuurlijk de aandacht voor de oude details, de brouwketels, de betonnen vloeren en getegelde wanden. Het geeft je direct bij binnenkomst de museale ervaring die past bij dit wereldwijd beroemde biermerk met zoveel geschiedenis.

Naast het verzorgen van een goede basis lag de uitdaging voor de verlichting in het onopvallend verwerken van de armaturen die zorgen voor die extra sprankeling en sfeer. Let op de kleine spotjes die in de poten van sommige brouwketels verwerkt zitten en de intern onzichtbare armaturen die de doorgesneden ketel tot helemaal bovenin verlichten. De spots in het flessenplafond hebben dezelfde kleur en maatvoering gekregen als de bekende groene flessen en maken zo een logisch deel uit van het geheel.

In de nieuwe bar op de voormalige moutzolder is een daglichtsimulatie toegepast die van boven de oude weegschaal de ruimte invalt. In de zithoekjes valt de jute wandbekleding op door het slim toegepaste strijklicht.

Het lichtontwerp is een integraal onderdeel van de nieuwe Heineken Experience. Het zet een overweldigende sfeer neer in een ruimte die de geschiedenis en tradities van de brouwerij op een fantastische manier tentoonstelt.

Kenmerken

Amsterdam
Lightnet, Doxis, DGA, 181, Lumention,
Ideal Projects
SDR