Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Tuinverlichting

Opdrachtgever

Particulier

Omschrijving

Een ruime tuin is een prettige uitbreiding op ons wooncomfort. ’s Avonds zorgt functionele en decoratieve verlichting voor sfeervolle aansluiting van de buitenruimte op het interieur. 

Net als binnen is het aanlichten van grote vlakken en het aanbrengen van accenten ook buiten het uitgangspunt. Functioneel zorgen we voor de verlichting van looppaden en grote objecten. Hierbij houden we het lichtniveau laag om grote contrasten te vermijden. Als je oog went aan een goed verlicht pad, dan lijken de schaduwen ernaast extra donker. Subtiliteit is daarom erg belangrijk, ook om het aandeel verticale 'lichtvervuiling' zo klein mogelijk te houden.

Op plekken in de tuin waar je vanuit binnen zicht op hebt, is decoratieve verlichting een mooie toevoeging. Soms is het armatuur zichtbaar, vaak ook verwerkt in steen of staal. Het licht brengt diepte aan en geeft zo een volledige beleving van de tuin. Ook als niet iedere grasspriet verlicht wordt. Zo geniet je ook op een winteravond nog van je mooie tuin!

Kenmerken

regio Groene Hart
Platek, DGA, Flos, TAL