Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Lichtontwerp

Bij het maken van een lichtontwerp starten wij bij het licht, en vullen dit later pas in met armaturen. Waar is welk licht nodig? En hoe kunnen we dit bereiken? We gebruiken schetsen, lichtberekeningen en praktijktesten om tot een optimaal ontwerp te komen en nemen u stap voor stap mee in het proces. Zo realiseren we een verlichtingsplan dat niets te wensen over laat en uw huis, winkel of kantoorgebouw optimaal tot zijn recht laat komen.

Stap 1 - de intake

Uiteraard beginnen we met het inventariseren van de wensen. Wat heeft de architect willen creëren en hoe kan onze verlichting dit versterken? Hoe gaat de ruimte gebruikt worden en wat zijn de mogelijkheden voor verlichting? Welke kleuren en materialen worden er gebruikt, en hoe moet de verlichting hierbij aansluiten?

Stap 2 - het lichtontwerp

Aan de hand van schetsen en referentiebeelden zetten wij zo goed mogelijk onze ideeën op papier. De functie van het licht staat hier nog centraal, ieder project heeft zijn eigen uitdagingen. In een kledingwinkel vraagt ieder item om aandacht en moeten de kleuren sprankelen (zie ‘retail’) en in hotellobby moeten de receptie duidelijk onderscheiden worden van de bar, om maar een paar voorbeelden te noemen (zie ‘hospitality’).

Stap 3 - het lichtplan

Een concept lichtontwerp wordt omgezet in een lichtplan door alle armaturen te benoemen en een plaats te geven. Om dit te bepalen doen we lichtberekeningen en praktijktesten. Hieruit volgt een lichtplan op tekening met daarbij een armaturenboek. Hierin staan afbeeldingen en specificaties van alle voorgestelde armaturen. Als de situatie hierom vraagt, doen we aanpassingen op bestaande armaturen of ontwikkelen we maatwerk armaturen voor uw project.

Stap 4 - de realisatie

Uiteraard bieden we de voorgestelde armaturen graag aan in een offerte. Wanneer we ook mogen leveren, heeft u het voordeel van onze begeleiding met kennis van het ontwerp en de verlichtingseisen. Andersom geredeneerd weet u dat we alleen oplossingen ontwerpen waarvan we zelf zeker zijn dat ze in de praktijk gerealiseerd kunnen worden.

Onze lichtontwerpers inschakelen voor lichtadvies of een lichtontwerp? Neem contact op (contactpagina) voor het plannen van een intake. We horen tijdens deze vrijblijvende kennismaking graag meer over uw project. Bel +31 (0)180 745 833 of mail naar info@dutchlightpro.nl

Waarom lichtontwerp?

Voorkom technische problemen tijdens de uitvoering

We kennen de producten, maar weten ook wat er voor nodig is om ze te laten werken.

Maximaliseer de beleving van uw ruimte

Onze lichtontwerpers zorgen voor een optimaal lichtbeeld door te kiezen voor de juiste kleuren en armaturen.

Bespaar kosten

Door de juiste armaturen en technieken te gebruiken kunt u soms een hoop geld besparen in installatie of op de energierekening.

100% op maat

Een lichtplan dat op jouw wensen aansluit en niet afhankelijk is van merkbelangen of eigen voorraad.

Modernisering

Door onze samenwerkingen met architecten en producenten zijn wij altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Op zoek naar lichtontwerp op maat? Vraag het Arie!

Arie - Lichtontwerp en Verkoop

+31622154036arie@dutchlightpro.nl
Arie