Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
De opbouw van een lichtplan

In 2020 hebben wij een lichtontwerp mogen maken voor Hotel Novotel Amsterdam Airport. Meer specifiek voor een ruimte in een glazen “kas” die geschikt is voor het houden van feesten, (gala)diners, netwerkbijeenkomsten, congressen en bedrijfspresentaties. Kortom een multifunctionele ruimte die ook in de avond- en nachtsituatie een prettige plek moet zijn om te verblijven.

Aan de hand van onderstaande beelden van onze ontwerper Gerrit Jan laten we zien hoe dit lichtplan is opgebouwd.

  1. Creëer basisverlichting: Hiermee creëren we een algemeen lichtniveau, zodat we ons overal in de ruimte goed kunnen oriënteren en bewegen. Afhankelijk van de toepassing kan dit lichtniveau hoger en/of gelijkmatiger zijn.
  2. Creëer spanning: Door lichtaccenten te maken creëren we contrasten die de ruimte levendiger maken. Door de accenten goed te kiezen komen verschillende ruimte-elementen ook beter tot hun recht.
  3. Creëer hoogte en guidance: Door de volledige achtermuur te verlichten creëren we hier de beleving van hoogte. Met behulp van lijnverlichting zorgen we voor accentuering van de ingangen en geven we visuele geleiding en oriëntatie.
  4. Creëer diepte: In dit geval willen we de wereld buiten de glazen kas ook zichtbaar maken. Door de verticale gevels buiten de kas te verlichten brengen we diepte aan en zetten we het geheel in zijn context.

Bent u ook op zoek naar een passend lichtadvies ter versterking van uw ruimte, dan horen wij dat natuurlijk graag! Neem gerust contact met ons op via de mail naar info@dutchlightpro.nl of bel ons op +31 (0)180 - 745 833.